POZOR! Již druhým týdnem se setkáváme s cílenými útoky pomocí SMS a jiných textových messengerů,
kdy se podvodníci vydávají za zaměstnance naší firmy s cílem nás poškodit.

  • en

Outplacement

Co je Outplacement a proč je důležitý pro společnosti i zaměstnance

Outplacement je proces, který společnosti poskytují svým propuštěným zaměstnancům jako formu podpory při hledání nové pracovní příležitosti.  Jeho cílem je pomoci propuštěným zaměstnancům překonat situaci jako je ztráta zaměstnání a úspěšně se začlenit zpět do pracovního trhu. Outplacement je podstatným prvkem spravedlivého a etického propouštění zaměstnanců.

Součástí outplacementu je například:

  • individuální kariérové poradenství,

  • rady ohledně správně sestaveného životopisu,

  • příprava na pohovory,

  • poskytování možností pro rozvoj dovedností a rekvalifikace,

  • pomoc při rozšiřování profesní sítě kontaktů a poskytování informací o pracovních příležitostech,

  • a v neposlední řadě forma psychologické podpory pro zvládání stresu, změn a přechodu na novou pracovní pozici.


Tyto metody jsou často kombinovány a přizpůsobovány individuálním potřebám a situacím propuštěných zaměstnanců, aby jim pomohly co nejúčinněji překonat nepříjemnou životní změnu a najít novou pracovní příležitost.

 

Pro společnosti outplacement představuje možnost ukázat, že se starají o své zaměstnance i v obtížných časech. Pomáhá tak chránit firemní pověst a udržuje pozitivní vztahy se zbylými zaměstnanci. Outplacement může také vést ke snížení právních rizik a nákladů spojených s propouštěním.

 

V rámci outplacementu je propuštěným zaměstnancům nabízeno odborné poradenství, podpora a nástroje potřebné k úspěšnému hledání nového zaměstnání. Díky outplacementu mají zaměstnanci větší šanci najít novou práci odpovídající jejich dovednostem a zkušenostem a pomáhá jim lépe se vyrovnat s nepříjemnou situací a rychleji se z ní zotavit.